nationaal park drentsche aa

Het Drentsche Aa-gebied is een uitzonderlijk gaaf gebleven stroomgebied waarin vele beken kronkelend hun weg zoeken door het boerenlandschap. Al duizenden jaren zijn mens en natuur hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onder invloed van het vrij stromende water ontstond een beekdal dat gonst van het leven. Uniek in kwaliteit en vol cultuurhistorie.

 

Vanaf de brongebieden word je stroomafwaarts telkens weer verrast door de grote afwisseling en schoonheid van vloeiend in elkaar overgaande landschappen, ingebedde dorpen en (cultuur)historische ontdekkingen. Het landschap ademt een tijdloze historie, waar je ook komt. Het gevoel van oorsprong en harmonie, dat is Nationaal Park Drentsche Aa. Een oeroud landschap dat continu verandert en toch zichzelf blijft.

 

Ervaar de herkomst van het uitzonderlijk schone water en het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa. Loop over de eeuwenoude karresporen naar grafheuvels, hunebedden en galgenbergen. Struin over rustige weggetjes of banjer dwars door de modder. Beleef het water, de heidevelden en de vennen of juist de uitgestrekte bossen met hun zandmeren en strandjes. De kleuren en geluiden van de natuur, de vogels, de vlinders. Weidebeekjuffers dansend boven de beek. Maak een spannende tocht in het pikkedonker of fiets ontspannen door de beekdalen. Ontdek de heidekoeien en de schaapskuddes, rondtrekkend met hun herder. Proef de natuur in de streekproducten langs de smaakroute.

 

Kortom, laat je meeslepen door al het moois dat ons landschap en onze mensen te bieden hebben. Onze gastheren en gastvrouwen ontvangen je gastvrij en delen met liefde de geheimen van het gebied. Je komt even los van het dagelijkse leven, even helemaal terug naar je oer. Welkom in Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken…